Huwelijksleveranciers

7 Manieren om het koppel te zijn waar elke huwelijksleverancier mee willen samenwerken.

Ieder koppel wil omringd worden door fantastische huwelijksleveranciers, maar het perfecte team samenstellen is niet zo voor de hand liggend. Op zoek gaan naar huwelijksleveranciers kan een overvloed aan informatie opleveren. Het is ook belangrijk te beseffen dat huwelijksleveranciers ook JULLIE zullen interviewen net zoals jullie hen interviewen. Of jullie nu een videograaf, locatie of weddingplanner vastleggen, het is belangrijk dat er langs beide kanten een klik is en een open, eerlijke en respectvolle communicatie.

7 tips om de huwelijksleveranciers van jullie dromen te strikken

Een eerste indruk maak je geen tweede keer
Email of online een bericht sturen is vaak het eerste contact dat een koppel heeft met een leverancier. Het is dus zeer belangrijk dit beleefd en respectvol te doen.
Enkel een zin sturen als ‘Hoeveel vraag je?’ zal zeker voor een slechte start zorgen.
Zorg daarentegen dat jullie je even kort voorstellen als Koppel en leg uit waarom jullie graag willen samenwerken. Vraag dan pas naar de kostprijs en details indien nodig. Op die manier zal de huwelijksleverancier jullie aanzien als een serieus koppel met oprecht interesse in zijn/haar dienst.

Maak vooraf je huiswerk
Jullie hebben een afspraak vastgelegd met een potentiele leverancier. Alvorens samen aan tafel te zitten, is het aangeraden al wat opzoekwerk te verrichten. Bestudeer de website van de huwelijksleverancier, hun portfolio, sociale media, en lees hun biografie en ervaringen grondig. Ga na of zijn/haar stijl en personaliteit past met die van jullie. Natuurlijk zulen jullie meer over hem/haar leren in eigen persoon, maar het is nutteloos de tijd van de huwelijksleverancier onnodig te verdoen.

Breng ideeën en een visie aan
Het is tijd voor de eerste ontmoeting en jullie zijn misschien zelfs wat nerveus. Denk eraan ontspannen te zijn en breng gerust een gezonde dosis enthousiasme mee maar blijf vooral jezelf. Deel jullie ideeën openlijk, wat jullie graag en niet graag wensen en maak vooral het globaal beeld van jullie dag duidelijk. Vermijd een ongeïnteresseerde ‘ik-weet-het-niet’ of ‘maakt-niet-uit’ mentaliteit. Dit kan zeer afwijzend zijn voor een creatief persoon. Leveranciers zullen zich voeden met jullie positiviteit en houden van koppels die oprecht enthousiast zijn om samen te werken.

Vermijd bridezilla-gedrag
Eenvoudig gezegd: laat de diva houding thuis wanneer jullie een gesprek hebben met een leverancier. Wanneer huwelijksleveranciers in contact komen met bazige en veeleisende koppels, zullen ze vaak het hazenpad kiezen. Nogmaals, zorg ervoor dat jullie eerste indruk positief is en behandel de leverancier met het nodige respect.

Wees redelijk over de communicatie
Soms, in de chaos van het plannen van een huwelijk, vergeten koppels dat huwelijksleveranciers ook mensen zijn en naast hun huwelijk ook een eigen leven en familie hebben. Dit wetende, denk eraan om respectvol te zijn over wanneer en hoe vaak jullie hen contacteren, zowel voor als na het vastleggen van de leverancier.
Huwelijksleveranciers melden vaak dat koppels ieder moment van de nacht berichtjes of mails sturen en een onmiddellijke reactie verwachten. Terwijl jullie leveranciers binnen aanvaardbare tijd zouden moeten reageren, begrijp dat ze vaak ook professionele belemmeringen hebben en blijf respectvol voor de tijd die ze vrij maken.

Ontwijk de “kortingsvraag”
Sommige koppels behandelen de prijzen van de leveranciers als zijnde flexibel of een gelegenheid om aan ruilhandel te doen. Dit is vaak een kritieke fout! Leveranciers hebben hun werk zorgvuldig geprijsd voor bepaalde redenen. Specifiek vragen naar kortingen kan beledigend overkomen en een domper zijn op de verstandhouding.
Indien men het gevoel heeft dat men voor een bepaalde redenen toch mag negotiëren over de prijs, zorg er dan voor dat men het zeer tactvol en bevallig aanpakt. Laat duidelijk weten dat men het niet respectloos bedoelt, maar wees bereid op een ‘neen’.

Volg de gouden regel
We hebben in de lagere school allemaal geleerd om anderen te behandelen zoals we zelf behandeld willen worden. Er is geen betere tijd om dit in praktijk om te zetten dan wanneer men met huwelijksleveranciers omgaat. Het stelt misschien weinig voor, maar met beleefdheid, warmte en respect geraakt men al een heel eind en het zal er uiteindelijk toe leiden dat men omringd wordt door een ‘huwelijks-dreamteam’.


Ieder koppel treedt normaal slechts eenmalig in het huwelijksbootje. Ze hebben dus weinig ervaring met het zoeken naar geschikte leveranciers. Als huwelijksleverancier kom ikzelf voortdurend in contact met andere leveranciers. Tot op heden zijn dit steeds aangename ontmoetingen geweest. Op mijn shout-out pagina kunnen jullie enkel aanbevelingen vinden. Van deze huwelijksleveranciers ben ik zeker dat ze jullie op een fantastische manier gaan verder helpen.


MEER VAN DIT?

Vond je deze informatie nuttig? Bekijk dan zeker eens het blog overzicht en kom nog meer te weten over allerlei huwelijksgerelateerde topics!

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email

AANDACHT!

MOTION MEDIA gaat vanaf heden verder onder de naam ...

DE MEEST RECENTE VIDEO's EN INFO
kan men VANAF NU hier vinden: