Hoe kies je de beste getuige(n)?

De taak om één vriend(in) boven de andere te plaatsen is niet altijd even makkelijk, en het concept om familie of toekomstige familie mee op te nemen, maakt het niet makkelijker.  Voeg daaraan toe het feit dat jezelf waarschijnlijk al getuige bent geweest van een van je beste vriendinnen of broer/zus.  Het maakt het allemaal zo verwarrend dat je niet weet waar te beginnen. Dus, bestaat er een formule die bepaalt wie de ideale getuige is?  In het kort: neen!  Maar volg volgende richtlijnen en je zal zeker jouw ideale getuige vinden.

Geen wiskundige formule

Indien jij op zijn/haar huwelijk aanwezig was maar niet gevraagd werd als getuige, maar jullie hebben op dit moment een beter band dan toen, dat is dan meer waard dan die andere vriend … how how, eventjes op de rem! De perso(o)n(en) die aan jouw zijde zullen staan moeten niet de uitkomst zijn van een rekensom of iemand waar tegenover je je verplicht voelt omdat jij wel hun getuige was. Een getuige moet simpelweg iemand zijn zonder wie je jezelf niet ziet trouwen, iemand waar je het dichts bij staat, het meeste steun van krijgt en wiens afwezigheid je zou teleurstellen. Het moet een beste vriend(in) zijn, familie of een combinatie van de twee (die beste vriend die aanvoelt als een broer of zus, of die broer of zus die aanvoelt als een beste vriend). Indien je iemand overweegt die daaraan niet voldoet, is hij/zij waarschijnlijk niet de geschikte persoon om jouw getuige te zijn.

Meer dan één getuige

Als je moeilijk kan kiezen tussen twee of drie vrienden en familieleden, waarom ze niet gewoon allemaal vragen? De getuigen kunnen hun verplichtingen en verantwoordelijkheden verdelen, of jij kan zelf bepalen wie welke taken op zich neemt. Ze kunnen het vrijgezellenfeest samen plannen of ieder een deel van de dag op zich nemen.

Geen getuigen

Alhoewel dit waarschijnlijk niet het antwoord is waarnaar je op zoek bent als je dit aan het lezen bent, als je niet het gevoel hebt dat er een persoon is die er bovenuit steekt in je grote vriendenkring en de druk om iemand te kiezen voelt te overweldigend en geforceerd, maak je dan niet druk om aan deze traditie vast te willen houden. Er is geen enkele wet die zegt dat getuigen verplicht zijn.

Familie is je troefkaart

Ik wil niet in herhaling vallen, maar het punt is dat je iemand moet kiezen waar je je verbonden mee voelt of het nu je beste vriend is of familie. Alhoewel er geen geschreven regel is die zegt dat je een broer of zus moet kiezen boven een vriend(in), is de keuze voor familie vaak een goede oplossing om drama te voorkomen tussen de vrienden. Vrienden gaan er vaak van uit dat zij familie nooit kunnen overtroeven, dus zelfs als ze verwachtingen hebben om als getuige gevraagd te worden, zullen ze alle begrip tonen als je voor je broer of zus kiest.

Niet van hetzelfde geslacht

Als vrouw moet je niet persé een vrouwelijke getuige hebben en omgekeerd ook niet. De broer van de bruid kan evenzeer getuige zijn van zijn zus als het nicht van de bruidegom zijn getuige kan zijn. Er zijn geen regels op het vlak van geslacht, dus laat dit zeker je keuze niet beïnvloeden. Er zijn voldoende leuke kledingopties om eender welke mix van geslachten te laten matchen, van bijpassende stropdassen en strikjes tot assorti kleedjes en kostuums.

Conclusie:

de getuigen omvatten de mensen waar je het dichtst bij staat en waar je je mee verbonden voelt. Laat je niet beïnvloeden door de keuze van andere koppels bij hun trouw. Zelfs al was je getuige op het huwelijk van je beste vriend(in), het is absoluut geen probleem iemand anders te kiezen als getuige. Jij beslist wie er op de grote dag aan jouw zijde zal staan.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email

AANDACHT!

MOTION MEDIA gaat vanaf heden verder onder de naam ...

DE MEEST RECENTE VIDEO's EN INFO
kan men VANAF NU hier vinden: