FAQ

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden
Nadat jullie alle informatie op de website van Motion Media hebben doorgenomen en het eerste contact hebben gelegd via het contactformulier, zal ik jullie op de hoogte brengen van mijn beschikbaarheid en een kennismakingsgesprek opzetten.
Dit gesprek heeft als doel elkaar te leren kennen en kijken of er een goede klik is (heel belangrijk). Eveneens zullen we samen jullie dag en wensen overlopen en nagaan hoe ik deze kan invullen. We overlopen samen de algemene voorwaarden en beantwoorden mogelijk vragen, want goede afspraken maken goede vrienden.
Na het ontvangen van het voorschot is de boeking bevestigd.
De manier van monteren en editeren van een huwelijksvideo is een creatief proces dat voor iedere videograaf uniek is en bijgevolg zijn stempel zal drukken op de video. Bij Motion Media wordt een stijl gehanteerd die voor spontane, emotionele en cinematografische beelden zorgt. Het is mijn drijfveer een eindproduct te bezorgen dat jullie door de jaren heen niet enkel kunnen herbekijken, maar die jullie dag ook laat herbeleven.
Het kiezen van de juiste muziek voor de huwelijksvideo is deel van het creatieve proces. Om de samenhang tussen het verhaal, de beelden en de muziek te optimaliseren blijft dit dus best in handen van de videograaf. Het inhuren van een huwelijksvideograaf is voor een groot deel gebaseerd op vertrouwen.
Daarnaast speelt het legaal gebruik van muziek ook een belangrijke rol. Om muziek te mogen gebruiken, dient men de nodige rechten te kopen. Het spreekt voor zich dat de rechten van bekende nummers moeilijk te verkrijgen zijn en enorm duur. Het onrechtmatig gebruik van deze nummers kan leiden tot zware boetes. De videograaf zal daarom gebruik maken van gepaste royaltyvrije nummers waarvan de gebruiksrechten werden opgekocht zodat de huwelijksvideo zonder problemen gebruikt kan worden op sociale media.
Vaak hebben huwelijksvideografen verschillende pakketten voor variabele uren aanwezigheid tijdens de trouwdag. Ikzelf vind dat de trouwvideo een volledige weerspiegeling moet zijn van de ganse dag, het volledige verhaal moet verteld kunnen worden. Met een highlight video bestaande uit enkel beelden van een halve huwelijksdag wordt in principe maar half werk geleverd. Daarom ben ik altijd een ganse dag aanwezig zodat we alle emoties, van het voorbereiden van de bruid tot na de openingsdans, kunnen vastleggen.

Het filmen van de huwelijksdag is een vrij intensieve taak. De huwelijksvideograaf dient alle details in acht te nemen en geen enkel cruciaal moment mag gemist worden. Het is echter onmogelijk om die sleutelmomenten zowel vast te leggen op video als op foto. Daarom is het steeds aangeraden zowel een vaste videograaf als fotograaf in te huren. Beiden zijn die dag aanwezig met hetzelfde doel, namelijk jullie huwelijksdag op een prachtige manier vast te leggen zodat er nadien samen met familie en vrienden herhaaldelijk naar teruggekeken kan worden. Indien gewenst kunnen jullie eens een kijkje nemen op mijn shout-out pagina, waar ik fotografen deel die naast prachtig werk ook nog eens een aangename persoonlijkheid hebben.

Om de huwelijksdag zo vlot mogelijk te laten verlopen en het koppel zo weinig mogelijk te storen, vraag ik op voorhand een gedetailleerde dagplanning te bezorgen. Dit biedt mij de mogelijkheid om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. Daarnaast is het ook handig als het koppel een contactpersoon aanwendt (meestal een van de getuigen) die de huwelijksvideograaf tijdig kan inlichten wanneer sleutelmomenten gaan plaatsvinden of indien er onverwachte wijzigingen zijn in de planning. Dit geeft de videograaf weer de tijd om zich hier op voor te bereiden. Net zoals het bruidspaar is ook de videograaf de ganse dag op de been om het nodige beeldmateriaal te verzamelen. Het is dan ook zeer aangenaam als er tijdens het avondfeest een maaltijd wordt voorzien om mij terug te sterken. Om te zorgen dat er geen fragmenten van speeches of toasts gemist worden, is het aangeraden deze maaltijdservice gelijk te laten lopen met die van het bruidspaar en de gasten.
De hedendaagse huwelijksvideograaf sleurt niet meer rond met een monster van een camera, hij probeert het materiaal zo compact en minimalistisch mogelijk te houden zonder in te boeten aan kwaliteit van beeld noch geluid. Dit alles om zo onopgemerkt mogelijk door de dag te bewegen en de meest spontane beelden te kunnen vastleggen. De kit zal tijdens een huwelijksdag doorgaans bestaan uit twee professionele camera’s voor de beste beelden, audio apparatuur en lavaliers voor heldere geluidsopnames, verschillende lenzen voor een verscheidenheid aan hoeken en een assortiment aan stabilisators (tripods, monopod, gimbal, slider) voor stabiele shots.
Men zegt dat een foto meer zegt dan duizend woorden, maar ik ben er steevast van overtuigd dat een video meer zegt dan een miljoen woorden. Bij professionele huwelijksideografie worden alle belangrijke momenten van het huwelijksdag vastgelegd terwijl ze zich ontplooien in een filmisch eindresultaat, ook wel cinematografie genoemd. De trouwvideo omvat niet enkel spontane en prachtige beelden van de bruid en bruidegom, maar ook alles daarnaast wat jullie die dag mogelijk zelf gemist hebben. Een huwelijksvideo zal niet enkel de opportuniteit bieden om deze momenten nog eens te herbekijken maar ook te herbeleven.
Alle ingrediënten zoals materiaal, creativiteit en passie zijn aanwezig om leuke video’s te maken. Huwelijksvideografie is dan wel mijn specialiteit, toch kan men bij mij ook terecht voor allerlei andere promotionele projecten of events. Denk daarbij aan belangrijke bedrijfsevents, immobiliën, een nieuwe zaak die open gaat, enz…
Al deze ervaringen helpen mij gefocust te blijven evenals het leren en toepassen van nieuwe technieken. Interesse? Neem gerust even contact op, laat je ideeën horen en ik kijk wat ik voor je kan betekenen.
Tijdens een gemiddelde huwelijksdag worden er ettelijke uren en gigabytes aan video- en geluidsfragmenten opgenomen. Dit heeft als gevolg dat er heel wat tijd kruipt in het selecteren, editeren en monteren van de geschikte opnames om te komen tot het gewenste resultaat. Ik geef mezelf doorgaans 6 tot 9 weken na de huwelijksdatum voor het opleveren van jullie highlightvideo. Zodra de definitieve versie van de klaar is, zullen jullie deze ontvangen via een online service waar de beelden 10 jaar ter jullie beschikking blijven.
Het voordeel hiervan is dat jullie in deze tijden van technologie, de video overal en altijd ter beschikking hebben, zonder rond te moeten lopen met een usb stick of dvd in de binnenzak.
Indien jullie nog steeds met vragen zitten of een bepaald project willen voorstellen, aarzel dan niet om contact op te nemen via het contactformulier, sociale media of gsm. Ik bijt niet en sta jullie met veel plezier te woord. De connectie met mijn koppels vind ik heel belangrijk en ik probeer hen dan ook voor, tijdens en na de huwelijksdag bij te staan waar mogelijk.
Goede afspraken maken goede vrienden. Daarom bevat de factuur de nodige algemene voorwaarden die beide partijen schriftelijk op de hoogte brengt. Bij het overmaken van het voorschot gaat het koppel akkoord met deze algemeen voorwaarden. In deze voorwaarden is ook de wijziging huwelijksdatum opgenomen. Indien deze na het vastleggen van de overeenkomst gewijzigd dient te worden, kan dit op voorwaarde dat ik de nieuwe datum nog beschikbaar ben.