Huwelijksthema

De beste trouwfeesten zijn persoonlijk en omvatten elementen die belangrijk zijn voor het koppel. Een van de beste manieren om jullie huwelijk en receptie persoonlijker te maken is door gebruik te maken van een huwelijksthema. Dit thema is ook handig om alle verschillende elementen van de trouwdag in één visueel uniform geheel samen te gieten. Een kleurenthema is een begin, maar draagt weinig bij aan het personaliseren van jullie trouw.

themahuwelijk trouwthema

BEGIN MET DE LOCATIE
Wanneer men een thema moet kiezen, begin als eerst met de locatie waar de trouw en receptie zullen doorgaan. Bij een huwelijk op het strand zal een winterthema weinig effect hebben.
Idem als men trouwt op een boerderij, een opgekleed feest in ‘Great Gatsby’ stijl is dan niet de beste keuze.  Dit gezegd zijnde, zou een rustiek thema beter tot zijn recht komen op een huwelijk op een boerderij.

NEEM DE DATUM IN REKENING
Net zoals bij de locatie, kan ook de gekozen trouwdatum de opties voor het thema limiteren.  Een Kerst-thema zal bijvoorbeeld niet goed werken in juni. Een strand-thema is dan weer geen ideale optie tijdens de wintermaanden.

ALGEMENE STIJL EN SFEER
Jouw ideale trouwdag even voor ogen halen, kan je reeds een beeld geven.  Zal het een casual huwelijk worden of zal iedereen opgekleed zijn?  Mag er een meer gelaten of formele sfeer hangen?  Welke activiteiten zullen er gepland worden voor de gasten?  Zullen ze ’s nachts staan dansen onder discolichten of in de namiddag deelnemen aan een Vlaamse kermis op het gazon?

Huwelijksthema

JULLIE PERSOONLIJKHEID ALS KOPPEL
Zijn er bepaalde dingen waar jullie van houden om samen te doen?  Dit kan een goed startpunt zijn voor een thema.  Als jullie bijvoorbeeld beiden zot zijn van voetbal en elkaar tijdens een wedstrijd van de lokale voetbalclub hebben ontmoet, kan dit eventueel deel uitmaken van jullie thema.  Of als jullie beiden graag reizen, kunnen jullie een reisthema gebruiken.

NEEM PERSOONLIJKE INTERESSES IN OVERWEGING
Het dient niet altijd te gaan over dingen die jullie samen graag doen.  Misschien is een van jullie wel een fanatiek danser en de andere houdt van lezen?  Maak een lijst van alle dingen waar jullie individueel van houden en kijk welke interessant genoeg zijn voor het thema.  Denk hierbij aan voedsel, locaties, bezigheden, films, boeken, …

TROUWTHEMA KAN UIT VERSCHILLENDE IDEEËN BESTAAN
Een huwelijksthema moet niet enkel uit 1 idee bestaan, het kan verschillende elementen bevatten. Dit is vooral handig voor zij die elementen uit 2 verschillende culturen willen combineren of indien er zeer uiteenlopende interesses zijn.  Sommige koppels kiezen zelfs voor een tweezijdige huwelijkstaart om zo hun verschillende persoonlijkheden te weerspiegelen.

huwelijksthema trouwthema

‘MUST HAVES’ VOOR JULLIE TROUWDAG
Zijn er enige tradities of extras die jullie absoluut in de huwelijksdag willen opnemen?  Bijvoorbeeld de bruid die graag de trouwjurk van haar moeder wil dragen of aankomen te paard?  Indien jullie een overzicht hebben van alle dingen die jullie in de trouwdag willen verwerken, filter dan de ideeën die geen link met elkaar hebben weg.  Dit zal de thema mogelijkheden nogal terugschroeven.

WAAK OVER HET BUDGET
Indien men zich volledig laat gaan en alles in thema wil hebben, kan de kostprijs nogal vlug oplopen.  Hou hier rekening mee en hou slecht enkele belangrijke onderdelen in thema (zoals inkleding van de tafels, kleurkeuzes en het bedankje voor de gasten) of kies een thema dat niet al te duur is om te implementeren.

DENK AAN DE TOEKOMST
Een zot thema kiezen kan misschien wel leuk zijn maar is niet altijd de beste keuze.  Bedenk hoe jullie in de toekomst terug zullen kijken op jullie trouwfoto’s.  Misschien hadden jullie wel een meer traditionele trouw gewenst als jullie op de foto’s verkleed staan als personages uit jullie favoriete fantasy film.

MAAK HET PERSOONLIJK
Onhoud, het meest belangrijke is dat het huwelijksthema eigen is aan jullie.  Misschien zit er een verhaal achter of zijn jullie zo verzot op iets waarvan men onmiddellijk zegt: ‘Typisch iets voor hen!’.  Het moet jullie persoonlijkheid weerspiegelen en uniek zijn voor jullie.


Indien jullie budget het toelaat, kan het interessant zijn een weddingplanner in te schakelen bij het opzetten van een themahuwelijk. Door hun ervaring en kennis kunnen zij jullie veel last en stress uit handen nemen. Daardoor kunnen jullie dan weer ten volle genieten van jullie dag. Op zoek naar een weddingplanner? Neem dan zeker eens een kijkje tussen mijn aanbevolen leveranciers.

Een themahuwelijk is natuurlijk waardeloos als men die bijzondere dag, niet kan vastleggen in een eeuwige herinnering. Een huwelijksvideograaf is dan ook de beste oplossing zodat jullie later nog vaak kunnen nagenieten van julli trouwdag in thema. Voor meer info over het inhuren van een trouwvideograaf kunnen jullie volgend bericht best even lezen: Hoe en waarom een huwelijksvideograaf?

Zijn jullie reeds overtuigd en wensen een prachtige video van jullie trouw in thema? Neem gerust contact op en we kunnen samen zien hoe ik als videograaf jullie trouwdag en huwelijksthema perfect in beeld kan brengen.


MEER VAN DIT?

Vond je deze informatie nuttig? Bekijk dan zeker eens het blog overzicht en kom nog meer te weten over allerlei huwelijksgerelateerde topics!

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email