Huwelijkstrends 2021

Veel huwelijkstrends van het afgelopen jaar zullen verdwijnen en plaats maken voor een nieuwe golf. Terwijl koppels hun plannen herzien omwille van de Covid-19 maatregelen en stijl-trends veranderen, zullen huwelijken in 2021 er een beetje anders uitzien.

Lees verder om te weten welke huwelijkstrends in 2021 zullen verdwijnen en welke het zullen overnemen.

BUFFET CATERING

Buffetten zijn traditioneel al enkele decennia de meest populaire manier om eten op te dienen op grote huwelijksfeesten.  Maar steeds minder koppels zullen voor deze vorm van zelfbediening, waar veelal gebruik gemaakt wordt van gedeeld bestek en onafgedekte schotels met voedingswaren, kiezen.

Om veiligheidsredenen zullen meer koppels gaan kiezen voor bediening aan tafel, food trucks of lunchpakketten.  Eenvoudige taart en champagne-recepties vormen ook een interessant alternatief.

EENVOUDIGE HUWELIJKEN

In 2021 zullen koppels minder geneigd zijn hun bankrekening te plunderen om een groots huwelijksfeest op te zetten.

De huwelijksindustrie heeft de laatste 10 jaar grote wijzigingen ondergaan en over-de-top huwelijken zullen niet langer de norm zijn.  Koppels zullen in 2021 voor een meer simplistische aanpak gaan voor hun huwelijk, waarbij verbondenheid centraal zal staan.

HUWELIJKSLIJSTEN 

Veel koppels kiezen niet meer voor de klassieke huwelijkslijst met een mooi servies of ander keukenapparatuur.  Veel koppels leven al enkele jaren samen voor ze gaan trouwen en zijn reeds trotse eigenaars van de basis huishoudartikelen.  Moderne koppels hebben vaak geen behoefte aan een extra bestekset of andere traditionele huwelijkscadeau’s.  In plaats wordt steeds meer gevraagd om bij te dragen aan de huwelijksreis of een favoriet goed doel van het koppel.

VERWELKOMING

De gewoonte om het bruidspaar en de ouders op te stellen bij de inkom van de feestzaal om de gasten op een efficiënte manier te kunnen groeten en te bedanken is stilaan aan het verdwijnen.  Deze traditie is de laatste jaren al stilaan aan het verdwijnen en Covid-19 zou wel eens de doorslaggevende factor kunnen zijn waardoor het overal afgeschaft wordt.

Daarnaast vraagt het ook enorm veel tijd van het koppel, tijd die ze op hun grote dag liever op een ander manier spenderen en meer willen genieten.

VRIJE ZITPLAATSEN

Gasten willen graag de garantie dat ze samen met familie en vrienden aan tafel kunnen zitten. Hoewel vrije zitplaatsen de laatste jaren enorm populair geworden zijn, zijn vaste zitplaatsen terug bezig aan een opmars.

Koppels beseffen meer en meer de kopzorgen van hun gasten om niet met onbekenden aan tafel te moeten zitten.  De vrije zitplaatsen zullen terug vervangen worden met toegekende zitplaatsen aan tafels van verschillende vormen en groottes.

GROEN MET WITTE BLOEMEN

De combinatie van groen met witte bloemen is niet meer zo trendy als het ooit geweest is.  Warmere tinten zoals oranje en paars worden steeds populairder.

Groen en wit was de voorbije jaren de geliefkoosde combinatie van koppels, maar koppels kiezen steeds meer voor rijkere herfstkleuren om hun huwelijk op te fleuren.  Verbrand oranje, diep bordeaux en levendig paars zijn aan hun comeback bezig.

ELOPEMENTS

Koppels zullen de voorkeur geven aan kleinere, intiemere huwelijken en elopements zullen een van de populairste huwelijkstrends van 2021 worden.

In plaats van te moeten kampen met de nodige hoofdpijn en kosten om een huwelijk later te moeten inkrimpen door Covid-19, plannen veel koppels vanaf het begin reeds een klein en intiem huwelijk.

Voor dezelfde reden is er ook een verrijzing van kleinere ceremonie-/feestlokaties.

LIVESTREAM

De populariteit van het livestreamen van huwelijksceremonies is in 2020 al enorm toegenomen.  Dankzij de vooruitgang van de technologie opteren steeds meer koppels om afwezige familie en vrienden van op afstand te laten meegenieten van hun grote dag en zullen livestreams in 2021 een standaard begrip worden op huwelijksfeesten.

DOE-HET-ZELF DECORATIE

Koppels zullen veel bewuster omgaan met hun budget.  Ze zullen proberen te besparen door zelf de handen uit de mouwen te steken en toch nog de gewenste esthetiek te bekomen.

Doe-het-zelf bloemen, uitnodigingen en zelfs huwelijkstaarten zijn in populariteit gestegen en in 2021 zal dit hoogstwaarschijnlijk blijven toenemen.  Door geld te besparen op de inkleding, komt er meer budget vrij voor de huwelijksreis, het afbetalen van de woning of wagen, of zelfs voor duurzame herinneringen zoals foto en video van de huwelijksdag.

GEEL GOUD

Hoewel koelkleurige metalen zoals platinum en wit goud de standaard zijn geworden voor trouwjuwelen, kiezen steeds meer koppels toch terug voor de geel gouden versies.  Wat oud was, is terug nieuw!   

VRIJGEZELLENFEEST

Om hun vrijgezellen te vieren, proberen koppels meer en meer drukke plaatsen zoals café’s en nachtclubs te vermijden.  Voor het vieren van het vrijgezellenfeest staan meer intiemere ervaringen zoals privé-activiteiten of vakantiewoningen centraal.

Mensen worden steeds creatiever met hun ervaring om vrijgezellen te vieren.  Het afhuren van een vakantiehuisje met vrienden kan niet enkel kostenbesparend zijn, maar het zorgt ook voor een meer persoonlijke ervaring voor alle betrokkenen. 

KLEURRIJKE TROUWPAKKEN

Bordeaux en donkergroen zijn helemaal in!  Kleurrijke trouwpakken zullen in 2021 steeds meer de eye-catcher zijn van de bruidegom.  Naast de donkere juweelkleuren zoals bordeaux en groen zal er voor zomerhuwelijken ook gekozen worden voor pastelblauwe, ivoor of violet trouwpakken.

KLEINE BRUIDSBOEKETTEN

Hoewel grote uitbundige trouwboeketten de huwelijksscene reeds vele jaren domineren, zullen kleinschaligere boeketten waarschijnlijk meer voorkeur gaan krijgen.  Ze zullen nog steeds prachtig zijn, maar hun kleiner formaat zal de bruidsjurk meer laten stralen.  Meiklokjes zijn een zeer belangrijk onderdeel voor wie het bruidsboeket fragiliteit wil laten uitstralen.

 

DROOGBLOEMEN

Verse bloemen drijven niet enkel de kosten de hoogte in, ze hebben bovendien ook maar een korte levensduur.  Daarom verkiezen veel koppels droogbloemen als alternatief.  De textuur en neutrale kleur van gedroogde bloemen past binnen bijna ieder kleurpallet en kunnen na het huwelijk dienen als aandenken of een tweede leven krijgen als decoratie thuis.  Een wijselijk investering!

 

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email

AANDACHT!

MOTION MEDIA gaat vanaf heden verder onder de naam ...

DE MEEST RECENTE VIDEO's EN INFO
kan men VANAF NU hier vinden: