Liefdesbrieven schrijven op de trouwdag

De brief die je schrijft aan je aanstaande op je trouwdag moet doordacht zijn, vol liefde en recht uit het hart komen. Klinkt allemaal zeer logisch, maar hieronder toch enkele tips om je liefdesbrief een groot succes te maken.

WAAROM EEN LIEFDESBRIEF SCHRIJVEN?

Ik hou ervan als koppels elkaar op de trouwdag een liefdesbrief schenken. Of deze nu grappig, emotioneel of een combinatie van de twee is, het schrijven van een brief is een leuke manier om tijdens de dag te communiceren nog voor jullie elkaar gezien hebben. De reacties zijn van onschatbare waarde en leveren prachtige beelden voor jullie huwelijksvideo/-foto’s.

HOE SCHRIJF JE EEN HUWELIJKSBRIEF?

Plan vooraf.
Als je graag brieven wil uitwisselen op je trouwdag, bespreek dit dan op voorhand met je partner. Je aanstaande is misschien niet op de hoogte van deze traditie, zo zal er geen onverwachte verrassing zijn en zullen jullie beiden een leuke brief ontvangen op jullie trouwdag.

Denk erover na.
Begin enkele weken voor de huweljksdag reeds na te denken over je huwelijksbrief, welke details of anecdotes je erin wil opnemen. Hou een lijstje bij op je telefoon of in een boekje zodat je bij het schrijven van de brief niets vergeet.

Zoek een rustig plekje om te schrijven.
Je kan de brief voor je toekomstige reeds dagen (of weken) op voorhand schrijven, toch is het leuker als dit de avond voor of de ochtend van de grote dag gebeurt. De emoties zullen op hun hoogtepunt zijn en er zal meer gevoel gelegd worden in het schrijven. Ik begrijp dat het nogal hectisch zal zijn de ochtend van de huwelijksdag, maar je even in alle rust afzonderen om de huwelijksbrief te schrijven zal een verademing zijn. Mijn advies: schrijf de brief de ochtend van de trouwdag, vlak na het ontwaken. Het ideale moment om gebruik te maken van jullie laatste moment ‘alleen’ die dag.

Gebruik mooi briefpapier.
Je zal extra gemotiveerd zijn als je een brief kan schrijven naar je toekomstige op mooi briefpapier en met een nieuwe pen. Het lijkt wellicht maar iets klein, maar het zal de ervaring zoveel leuker maken.

Deel je gevoelens.
Begin je trouwbrief door je gevoelens van het moment te delen. Leg daarbij de nadruk op de opgewondenheid die je waarschijnlijk voelt om je geliefde haar/zijn echtgenoot of echtgenote te worden binnen enkele uren. Ook al ben je niet het type persoon dat zijn gevoelens toont, nu is het ideale moment je eens volledig te laten gaan.

Een hommage aan je partner.
Gebruik het moment ook even om te beschrijven wat je leuk vindt aan je toekomstige levenspartner. Is het hun gevoel voor humor of zorgzaamheid? Voel je vrij om grappige anekdotes toe te voegen om je punt duidelijk te maken. vb: ‘Ik hou ervan hoe je mij altijd beschermt, ook al is het maar gewoon voor spinnen in de douche’.

Handgeschreven liefdesbrieven zijn een vereeuwiging van jullie gevoelens

Vertel een verhaal.
Je kan in je trouwbrief ook een kort verhaal toevoegen wat jullie hebben meegemaakt en dat de beste kwaliteiten van je aanstaande beschrijft. Denk aan momenten die jullie typeren als koppel en neem deze op om je waardering te tonen.

Praat over de toekomst.
Jullie trouwdag is niet enkel om terug te blikken op het verleden, maar ook om vooruit te kijken naar de prachtige toekomst die jullie samen tegemoet gaan. Omschrijf in je trouwbrief de dingen waar je op zowel korte als lange termijn naar uitkijkt om samen te doen.

Wees gerust melig.
Je bent aan het schrijven over de liefde van je leven dus een ideaal moment voor wat melig taalgebruik en vooral mooie, tedere woorden. Ook al is het niet echt jouw ding, het zal gemeend en schattig zijn.

Het is een brief, geen opstel.
Maak je niet al teveel zorgen over spelling en grammatica. Als je een foutje schrijft in je huwelijksbrief is dat zeker geen reden om volledig opnieuw te beginnen. Gewoon doorstrepen en verder schrijven. Je toekomstige zal van je brief houden net zoals zij/hij van jou houdt, met de onvolmaaktheden erbij.

Houd het kort.
Probeer je brief niet langer te maken dan een pagina. Het is jullie trouwdag en je wilt geen uren spenderen aan het schrijven en lezen van elkaars brief.

Kies een betrouwbare ‘boodschapper’.
Verzegel je liefdesbrief in een mooie omslag en vraag aan een betrouwbare vriend(in) of familielid om deze aan je toekomstige partner te bezorgen. Deze brief is zeer persoonlijk en je wilt niet dat je nieuwsgierige nichtje hem opent en gaat voorlezen alvorens de geadresseerde hem als eerst gelezen heeft.


Kijken julie er ondertussen naar uit om een leuke brief naar elkaar te schrijven op jullie trouwdag en dat mooie moment te vereeuwigen in een prachtige huwelijksvideo?
Aarzel niet contact op te nemen zodat we samen onvergetelijke herinneringen kunnen vastleggen.


MEER VAN DIT?

Vond je deze informatie nuttig? Bekijk dan zeker eens het blog overzicht en kom nog meer te weten over allerlei huwelijksgerelateerde topics!

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email