Trouwen in tijden van Corona

We kunnen er niet meer omheen, het Corona virus treft iedereen.

In deze onzekere tijden worden aanstaande bruidsparen verplicht de richtlijnen van de regering en WGO (Wereld Gezondheid Organisatie) op te volgen en kunnen er voorlopig enkel huwelijken bezegeld worden in zeer intieme kring tem 5 april (1 juni voor Nederlandse koppels).  Daarnaast is er ook geen zekerheid dat de huidige maatregelen niet verlengd zullen worden.  Het gevolg hiervan is dat veel koppels in onzekerheid leven aangaande hun grote dag.

Jullie huwelijksdag is een dag waarvan jullie samen met familie en vrienden willen van genieten, een dag vol vreugde en geluk.  Het is dus ten zeerste aangeraden een backup datum te voorzien indien de oorspronkelijke plannen niet kunnen doorgaan.  Zo hebben jullie ook wat meer gemoedsrust en zekerheid dat jullie leveranciers ook op jullie backup datum beschikbaar zullen zijn.

Hier volgen enkel tips hoe jullie het best een backup datum kiezen of jullie huwelijksdag uitstellen naar een latere datum zodat jullie er met een gerust hart naar kunnen uitkijken en van genieten.

Breng zo snel mogelijk jullie leveranciers op de hoogte.

Indien jullie beslissen om jullie huwelijksdag te verplaatsen, zijn de eerste mensen om op de hoogte te brengen zij die ervoor instaan om jullie dag te helpen waarmaken.  Jullie leveranciers zullen in deze tijden zeker begrip opbrengen voor jullie beslissing en kunnen raad geven en bijstaan waar nodig.  Dit kan gaan van het vastleggen van een nieuwe datum tot het informeren van de gasten.  Hoe dan ook, vergeet niet dat jullie leveranciers vaak kleine ondernemingen zijn die momenteel veel gelijkaardige vragen ontvangen dus jullie zullen wat geduldig moeten zijn.  Ze kunnen ook belemmerd worden door de opvang van hun kinderen aangezien scholen gesloten zijn.

Lees je huwelijksverzekering na.

Indien jullie die extra stap verder zijn gegaan en een verzekering hebben afgesloten voor jullie grote dag, raadpleeg dan even jullie verzekeringsplan en contacteer jullie verzekeringsmakelaar om te bevestigen of zulke omstandigheden gedekt worden.  Helaas is het in de meeste omstandigheden niet het geval maar ieder plan is verschillend, dus is het aangeraden het nodige na te vragen.

Maak een communicatieplan om jullie gasten te informeren.

De makkelijkste en meest effectieve manier om jullie boodschap rond te sturen is via jullie huwelijkswebsite.  Een simpel en direct bericht volstaat.  Je kan ook overwegen om een FAQ pagina op te stellen indien jullie vermoeden dat veel gasten met dezelfde vragen zullen zitten.  Andere communicatiemogelijkheden omvatten een bericht te sturen via email of de gastenlijst op te splitsen tussen jou, je partner en familieleden en iedereen persoonlijk te bellen.

Overweeg hoe je je gasten kan helpen.

Als gasten een overnachting hebben voorzien, kunnen jullie best het hotel contacteren om te onderhandelen over een eventuele volledige of gedeeltelijke terugbetaling voor jullie gasten.  Jullie vrienden en familie ontlasten van deze bijkomende zorg zal zeker goed onthaald worden.

Wees flexibel.

Wanneer jullie samenzitten met jullie leveranciers om een nieuwe datum te plannen, probeer ruimdenkend te zijn.  Hoewel jullie originele datum op een zaterdag was, zal de kans klein zijn om nog een zaterdag vast te kunnen leggen later op het jaar.  Overweeg om een andere dag van de week te kiezen of zelfs een zondag.  Jullie zullen op die manier veel meer kans hebben een datum te vinden waarop al jullie leveranciers beschikbaar zijn.  Jullie gasten zullen eveneens alle begrip hebben voor de situatie en geen problemen hebben om een dagje verlof op te offeren.

Geef jezelf de kans om te rouwen.

Het is best OK om teleurgesteld of kwaad te zijn.  Zijn er momenteel grotere problemen waar de hele wereld mee te kampen heeft? Ja.  Maar het is belangrijk om je gevoelens te uiten en beseffen dat ze gegrond zijn.  Je partner of een nabije vriend gebruiken als klankbord kan hiermee helpen.

Hoe dan ook, vier jullie dag.

Ook als is het niet de dag die jullie gepland hadden, de datum zal altijd van betekenis blijven.  Zoek een kleine betekenisvolle manier om het te vieren. Plan een leuke date avond of geniet samen van jullie favoriete fles wijn en film.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email

AANDACHT!

MOTION MEDIA gaat vanaf heden verder onder de naam ...

DE MEEST RECENTE VIDEO's EN INFO
kan men VANAF NU hier vinden: