Hoe en waarom een huwelijksvideograaf?

Proficiat, hij heeft eindelijk de stap gezet en jullie verloving is een feit.
De huwelijksdatum wordt geprikt en de nodige regelingen worden getroffen om er een onvergetelijke dag van te maken. Jullie bekijken de optie om eventueel een huwelijksvideograaf in te huren, maar jullie zijn nog niet zeker of dit wel een meerwaarde zal zijn. Er is trouwens al een fotograaf aanwezig.


Een huwelijksvideo is geen luxe, maar een investering in een blijvende herinnering van de mooiste dag van jullie leven.

WAAROM EEN HUWELIJKSVIDEO?

Jullie willen die speciale dag in jullie leven graag digitaal vereeuwigen. Zo kunnen jullie deze later nog regelmatig herbeleven met vrienden, familie en (klein)kinderen.
Naast huwelijksfoto’s is er ook de optie om te opteren voor een trouwvideo. Bewegende beelden geven namelijk een heel andere herbeleving bij het herbekijken tov statische beelden. De emoties van die dag zoals het lachen, plezier maken en huilen komen beter tot uiting en men kan zich beter inleven in vergelijking met trouwfoto’s.
Foto’s hebben op zich ook hun voordelen/voorkeuren en zijn decennia lang al een vaste waarde op huwelijksfeesten.

Maar de laatste jaren is de interesse in trouwvideo’s omwille van hogergenoemde voordelen, aan het toenemen. Mensen zullen vlugger kijken naar een cinematografische huwelijksvideo van een 5-tal minuten dan 30 minuten te bladeren door een fotoalbum van exact dezelfde tijdsspanne.
Daarom mag een trouwvideo zeker niet als minderwaardig aanzien worden tov een trouwalbum of als extra kost op de huwelijksdag. Het is een investering in een blijvende herinnering van de mooiste dag van jullie leven.

HOE KIEST MEN EEN TROUWVIDEOGRAAF?

Bij het kiezen van een videograaf dient men eerst en vooral een idee te hebben van welk soort huwelijksvideo men wenst. Vervolgens kan men op zoek gaan naar een trouwvideograaf die binnen deze wensen valt. Iedere videograaf heeft zijn eigen manier van editeren, kleuren en monteren. Het is in de eerste plaats belangrijk een huwelijksvideograaf te kiezen voor zijn stijl en niet zijn prijs. De goedkoopste videograaf uitkiezen en deze dan vragen om in een bepaalde stijl te filmen, zal achteraf vaak leiden tot teleurstellingen. Men vraagt een schilderkunstenaar ook niet om een bepaald penceel te gebruiken.

Naast de stijl vormt ook de band met de videograaf een belangrijk punt. Wanneer men een goede ‘klik’ heeft, zal dit resulteren in mooiere en betere beelden. Men gaat spontaner en meer ontspannen zijn zodra de camera op hen gericht wordt.

Wacht niet tot de laatste minuut
WAT KOST EEN HUWELIJKSVIDEOGRAAF?

De kostprijs wordt niet enkel bepaald door zijn ervaring maar ook zijn stijl en originaliteit speelt een belangrijke rol.
Op zich kan iedereen wel wat beelden opnemen van een trouwfeest. De emoties van de dag vastleggen en vervolgens laten samenvloeien in een mooi verhaal is echter een kunst.
Naast de voor de hand liggende factoren (de uren aanwezig tijdens de trouwdag, de aanschaf van het materiaal en verplaatsingskosten) zijn er nog tal van aspecten waar de huwelijksvideograaf mee bezig is. (vb: het uren zoeken naar de gepaste muziek, kleurcorrecties toepassen op al het beeldmateriaal, de clips editeren en monteren zodat ze perfect in de verhaallijn passen, de opgenomen geluidsfragementen beluisteren en bijregelen, …) De klant onderschat deze vaak.
Kortom: het opnemen van de huwelijksbeelden is op zich nog het gemakkelijkste onderdeel in het ganse videografieproces.

HET VERSCHIL TUSSEN EEN GOEDKOPE EN DURE VIDEOGRAAF?

Er zijn verschillende factoren die het prijsverschil tussen videografen bepalen en het is meer dan enkel de prijs. Lees meer …


Indien je nog verdere vragen hebt over huwelijksvideografie, aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen via het contactformulier.


MEER VAN DIT?

Vond je deze informatie nuttig? Bekijk dan zeker eens het blog overzicht en kom nog meer te weten over allerlei huwelijksgerelateerde topics!

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email