Winteraanzoek

7 Ideeën voor een huwelijksaanzoek tijdens de eindejaarsfeesten.

De eindejaarsperiode vormt de perfecte setting om de grote vraag te stellen, dus hier volgen enkele leuke ideeën voor een winteraanzoek.

Met sprankelende lichtjes, vrolijke muziek en het feestgevoel dat in de lucht hangt, plus een hoop familie en vrienden bij elkaar, is er niets interessanter dan de eindejaarsperiode om de grote vraag te stellen. Hier volgen zeven winteraanzoek ideeën om jullie eindejaarsperiode de meest spectaculaire te maken!

Let it snow!

Bedekt onder een dekentje van sneeuw, vormt jullie tuin of omgeving de ideale plek om een winteraanzoek te doen waar jullie partner niet langs zal kunnen kijken. Gebruik een schop om de vraag te graveren in het sneeuwtapijt, of misschien zelfs beter, gebruik Kerstverlichting, kerststerren of rode rozen om het een extra romantische toets te geven.

Voor zij die graag van een uitdaging houden, bouw een sneeuwman. Zoek stevige takken voor de armen en bevestig de ring eraan met een mooi lint, vergezeld van een leuk berichtje en bloemen aan de andere arm/tak om extra romantiek toe te voegen aan je winteraanzoek.

winteraanzoek

Versier de boom

Schrijf of illustreer betekenisvolle momenten uit jullie relatie op geschikte kerstdecoratie en versier jullie Kerstboom ermee. Op de strik of ster in de piek schrijf je de grote vraag als finishing touch. Wacht om het aan te brengen tot je geliefde aan het toekijken is, of zet hem allemaal op voorhand op om hem/haar te overdonderen.

Zorg dat iedere dag telt

Probeer een gelijkaardig concept zoals hierboven, maar onthul het stelselmatig. Als jullie Kerstmis vieren, maak een gepersonaliseerde Adventkalender waarbij ieder venstertje een belangrijke mijlpaal of herinnering in jullie relatie voorstelt, of een van de redenen waarom je zoveel van je geliefde houdt. Hou 25 december vrij als venster voor het aanzoek en indien het lukt, verberg eveneens de verlovingsring erachter. Het is aangeraden de ring pas ’s morgens erin te stoppen, zodat je zeker weet waar hij tot dan is.

winteraanzoek

Secret Santa

Dit idee is ideaal wanneer je partner een goed gevoel voor humor heeft of een ware Kerst-obsessie. Vraag aan een lokale winkel waar de Kerstman op bezoek zal komen of jij je die dag mag verkleden als Kerstman. Overtuig de beste vrienden van je partner om haar/hem die dag met een smoes naar de betreffende winkel te lokken en te overtuigen om op de schoot van de Kerstman te gaan zitten. Je geliefde zal volledig verrast zijn wanneer de Kerstman plots om zijn/haar hand vraagt. Niet te vergeten de geweldige foto’s en filmpjes dat dit zal opleveren.

Tijd voor de kerstliederen

Indien je een groepje of koor kent dat kerstliederen zingt, contacteer hen en vraag of ze voor jullie deur willen komen zingen terwijl jullie gezellig een avondje in de zetel doorbrengen. Ze kunnen vervolgens bordjes vasthouden met ‘Zalig Kerstfeest’ en zodra ze gedaan hebben met zingen, draaien ze deze om om zo de grote vraag ‘Wil je met mij trouwen?’ weer te geven.

winteraanzoek

Feestje voor twee

Indien je niet zo houdt van veel kabaal en grote menigten, creëer dan thuis je eigen gezellige Kerst- of Nieuwjaarsavond met je partner. Kies enkel voor het beste, dus niet voor kaas en wijn, maar eerder kaviaar en champagne. Licht wat kaarsjes op voor de sfeer, kies jullie favoriete films en kruip lekker tegen elkaar aan. Zodra de klok middernacht slaat, of eender welk moment dat het beste past, stel de grote vraag!

Aftellen naar het nieuwe jaar

Indien jullie deelnemen aan een groot Nieuwjaarsfeest, verwerk dan je winteraanzoek in het gezamelijk aftellen naar het nieuwe jaar van de menigte. Informeer andere gasten van je plan en zorg ervoor dat iedereen ermee akkoord gaat. Zodra het aftellen begint en het drie-twee-een-moment bereikt, laat het muisstil worden, richt je tot je grote liefde om je aanzoek te doen. Zodra de ‘ja’ komt, kunnen de vreugdekreten en felicitaties losbarsten.

winteraanzoek

EXTRA TIP!

Probeer ervoor te zorgen dat iemand het hele aanzoek filmt. Dit is niet enkele een mooie herinnering aan dit prachtige moment, maar indien jullie wensen jullie grote dag te laten vastleggen door een huwelijksvideograaf, kan hij eventueel deze beelden verwerken in jullie huwelijksvideo om zo het ganse verhaal te vervolledigen.

Prettige Feestdagen!


Indien jullie met vragen zitten omtrent het vastleggen van het aanzoek of interesse hebben een videograaf in te huren, aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen, ik help jullie graag verder.


MEER VAN DIT?

Vond je deze informatie nuttig? Bekijk dan zeker eens het blog overzicht en kom nog meer te weten over allerlei huwelijksgerelateerde topics!

Of hebben jullie twijfels over de meerwaarde van een videograaf op jullie huwelijksdag? Dan kan volgend blog jullie zeker de nodige info bezorgen:
Hoe en waarom een huwelijksvideograaf?

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email

AANDACHT!

MOTION MEDIA gaat vanaf heden verder onder de naam ...

DE MEEST RECENTE VIDEO's EN INFO
kan men VANAF NU hier vinden: