Winterhuwelijk

10 Do’s en don’ts voor een winterhuwelijk

De temperaturen zakken en weldra komen er misschien wel enkele sneeuwvlokken bij. Voor sommigen luiden de huwelijksklokken misschien bijna. Hier volgen enkele tips om jullie winterhuwelijk fantastisch te maken.

winterhuwelijk

Huwelijk zijn niet enkel meer gerelateerd aan de lente of de zomer. Steeds meer en meer koppels opteren om te trouwen in de periode voordien aanzien als ‘buiten seizoen’. En waarom niet? Naast de romantische setting van een prachtig sneeuwlandschap is er zoveel meer om van een winterhuwelijk te houden.

Het grotendeel van de huwelijken vindt plaats tussen mei en oktober, met september als populairste maand. Maar winterhuwelijken zijn langzaam aan aan populariteit aan het winnen. Wie huwt in de winter, weet dat ze geen stereotiep thema zullen hebben. Men kan perfect een huwelijk bij winterse temperaturen persoonlijkheid geven. Terwijl men creatief omgaat met details, zijn er enkele dingen die men niet over het hoofd mag zien tijdens het plannen. Hier volgen enkele belangrijke do’s en don’ts voor het plannen van een winterhuwelijk.

Experimenteer met kleuren en structuren

Voel je niet beperkt tot traditionele kleuren die gepaard gaan met de eindejaarsfestiviteiten zoals wit, groen en rood. Integendeel, een van de beste ideeën voor een winterhuwelijk is experimenteren met jouw favoriete kleuren om een pallet te creëren dat uniek is voor jullie. Indien je van pastel houdt, overweeg tinten met een koele ondertoon om de seizoensgebondenheid van je winterhuwelijk te complementeren. Evenzeer, gewaagde kleuren zullen een extra dimensie aan je decor geven, samen met rijke structuren zoals fluweel, wol en textiel. Voeg wat diepte toe aan je pallet door deze details bijvoorbeeld te verwerken in de tafelaankleding of de sjaals van de bruidsmeisjes.

Voel je niet beperkt tot een ‘winter wonderland’ thema

Een winterhuwelijk wil niet zeggen dat je je moet vastpinnen aan een kerstthema. Zeker niet als het niet jullie ding is. Er zijn verschillende manieren om winterinvloeden te verwerken in jullie ontwerp zonder dat ze stereotiep aanvoelen. Warmhartige menu’s, rijke textielstructuren of een ‘warme chocoladebar’ kunnen allemaal bijdragen aan de periode waarin jullie gaan trouwen.

winterhuwelijk

Hou het seizoensgebonden

De datum van je huwelijk zal invloed hebben op het eten en bloemen die in seizoen zijn. Als je begint te plannen, bedenk hoe het seizoen invloed zal hebben op factoren zoals menu opties en centerpieces. Gebruik maken van seizoensbloemen zoals witte rozen, aronskelken of kerststerren zullen beter zijn voor jullie budget. Hartige wintergroenten, zoete aardappelen met kip of winterpompoen en pasta weerspiegelen een heerlijk wintermenu.

Kleed je in stijl

Vergeet zij die zeggen dat je bepaalde stoffen of vormen moet dragen afhankelijk van de tijd van het jaar waarin je trouwt. Er is niets mis (en zelfs aangemoedigd) om de huwelijksjurk te dragen die jij graag wenst. Hetzelfde geldt voor de bruidsmeisjes, je kan jouw visie tot leven brengen door in verschillende stijlen. Het is wel aangeraden om accessoires zoals aangename sjaals of donzige handwarmers te verwerken. En de meisjes gaan het zeker appreciëren als ze zich zo wat warm kunnen houden tijdens de momenten buiten. Daarnaast zal binnen de verwarming wel aanstaan en zullen ze iets lichtere kledij wel waarderen (zeker zodra het dansfeest van start gaat).

winterhuwelijk

Vergeet geen gedetailleerd fotoschema

Een winterhuwelijk wil niet zeggen dat men enkel beperkt is tot foto’s binnen. Het vergt wel wat planning, maar het is nog steeds mogelijk om prachtige foto’s buiten te maken. Hou er wel rekening mee dat in sommige delen van de wereld het vlugger donker wordt tijdens het winterseizoen. Het is dus belangrijk een goede planning op te maken met de leveranciers zodat men optimaal gebruik kan maken van beperkt beschikbare licht. Voor de familieportretten is een lijstje ook handig zodat alles vlot verloopt en ze zo weinig mogelijk de kou moeten trotseren.

Zorg voor een gezellige receptie-omgeving

Er zijn voldoende manieren om van je receptielocatie een aangename omgeving te maken. Met de vroeg ondergaande zon zullen kaarsen een romantische gloed over de receptie strooien, terwijl wollige en zachte texturen (fluwelen of donzige kussens) voor de gepaste sfeer zorgen. Om het thema nog een extra boost te geven, kunnen buiten vuurputten voorzien worden of een warme chocolade of ‘hot toddy’ bar.

Vergeet geen vestiaire

Indien jullie huwen op een locatie waar het gezellig druk zal worden voor de gasten, is de aanwezigheid van een vestiaire zeker geen overbodige luxe. Je mag er namelijk vanuit gaan dat het merendeel van de gasten een jas zal dragen deze periode van het jaar. En ze zouden het ten zeerste op prijs stellen als ze deze ergens veilig kunnen opbergen. Ze zullen zich meer kunnen focussen op jullie, het koppel, in plaats van op hun bezittingen.

winterhuwelijk

Wees bewust van binnentemperaturen

Het is buiten dan misschien wel koud, maar op de dansvloer kan de temperatuur vlug oplopen. Wanneer jullie zien dat het zweet begint uit te breken bij jullie gasten, vraag dan even aan de zaalverantwoordelijke om de verwarming wat lager te zetten. Indien er verschillende thermostaten zijn voor verschillende zones, laat die van de dansvloer dan enkele graden zakken.

Vergeet de kans op extreme weersomstandigheden niet

Tijdens de wintermaanden kan het weer nogal onvoorspelbaar zijn. Het is dus belangrijk een plan-B te voorzien bij extreme weersomstandigheden (hagel, zware sneeuwval, storm, …). Voorzie indien nodig transport voor de gasten tussen de verschillende locaties. Bespreek met de verantwoordelijken van de locaties welke stappen er ondernomen dienen te worden bij onvoorziene weersomstandigheden op jullie huwelijksdag.

Ontvang de gasten binnen

Indien jullie verwachten dat de gasten in lijn zullen staan wanneer jullie ze ontvangen, pas het schema zo aan dat gasten niet buiten moeten aanschuiven. Indien de inkomhal voldoende groot is, kan daar gerust gebruik gemaakt van worden. Een andere optie is de gasten eerst binnen te laten komen en ze vervolgens te gaan begroeten. Op die manier moeten gasten weer niet in de kou blijven staan.

Kleine attenties die nuttig kunnen zijn tijdens of na de ceremonie en receptie zijn eveneens een mooi gebaar naar de gasten toe. Indien koud weer verwacht wordt, zullen jullie geliefden een dekentje dat ze ganse dag kunnen gebruiken, ten zeerste waarderen.


MEER VAN DIT?

Vond je deze informatie nuttig? Bekijk dan zeker eens het blog overzicht en kom nog meer te weten over allerlei huwelijksgerelateerde topics!

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email

AANDACHT!

MOTION MEDIA gaat vanaf heden verder onder de naam ...

DE MEEST RECENTE VIDEO's EN INFO
kan men VANAF NU hier vinden: